• Σύνδεση

ΤΣΙΜΙΤΣΟΥΡΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ

Αυτή είναι η δική μας εκδοχή της περίφημης αργεντίνικης σάλτσας. Οι Αργεντινοί το βάζουν παντού! Είναι σαν καλοκαίρι σε ένα μπολ και πάει με οτιδήποτε ψητό ή τηγανιτό. Αποτελεί μια ωραία αλλαγή σε σχέση με τις συνηθισμένες σάλτσες. Δοκιμάστε το δικό σας μείγμα μυρωδικών. Το τσιμιτσούρι σερβίρεται τη μέρα που φτιάχνεται.

Για 1 1/2 κούπα (325 mL) 

Υλικά
1 κούπα (250 mL) φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1/2 κούπα (125 mL) φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) φύλλα φρέσκιας μέντας
1 με 2 πιπεριές σεράνο, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
1/4 της κούπας (60 mL) χυμός φρέσκου λάιμ
1 κουταλιά της σούπας  (15 mL) μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) αλκ
2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σε ένα μπλέντερ προσθέστε το κόλιανδρο, το μαϊντανό, τη μέντα, τις πιπεριές, το χυμό λάιμ, το μέλι και αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Ενώ δουλεύει το μπλέντερ, προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα. Ξύστε τα πλαϊνά του μπλέντερ, αν χρειαστεί.

Δοκιμάστε και καρυκεύστε αναλόγως. Μεταφέρετε το τσιμιτσούρι σε ένα καλυμμένο δοχείο. Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι 3 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις.

Αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.