• Σύνδεση

ΤΥΛΙΧΤΗ ΟΜΕΛΕΤΑ (ΝΤΑΣΙΜΑΚΙ ΤΑΜΑΓΚΟ)

Ντασιμάκι ταμάγκο – «μάκι» σημαίνει τυλιχτό, «ταμάγκο» σημαίνει αβγό. Χρειάζεται εξάσκηση για να πετύχετε την τεχνική, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο. Για αυτή την ομελέτα σε στρώσεις, που τη γλυκαίνει το μίριν, πρέπει να ρίχνετε το μείγμα με τα αβγά στην επιφάνεια εργασίας λίγο λίγο. Τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου εξασφαλίζουν μια αφράτη ομελέτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο νταϊκόν, σος σόγιας, ιαπωνικό τουρσί και ρύζι.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
6 μέτρια-μικρά αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σος σόγιας 
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) ζωμός ντάσι (δείτε τη συμβουλή εδώ)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) μίριν (ιαπωνικό κρασί για μαγείρεμα)
Λάδι από κουκούτσια σταφυλιών ή φυτικό λάδι

Οδηγίες  
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά, τη σος σόγιας, το ζωμό ντάσι και το μίριν με ξυλάκια.
Θερμάνετε ένα διαμέτρου 23 εκ. αντικολλητικό τηγάνι (ή ένα ορθογώνιο ιαπωνικό τηγάνι για αβγά) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε λίγο λάδι σε μια διπλωμένη χαρτοπετσέτα και χρησιμοποιήστε την για να σκουπίσετε το τηγάνι.
Βάλτε τα αβγά σε μια μεζούρα για να είναι πιο εύκολο να τα αδειάσετε στο τηγάνι. Ρίξτε το ένα τέταρτο των αβγών στο τηγάνι, γέρνοντάς το ώστε να καλυφθεί ολόκληρος ο πάτος. Όταν τα αβγά έχουν γίνει από κάτω, αλλά παραμένουν μελάτα από πάνω, τυλίξτε την ομελέτα προς τη λαβή, χρησιμοποιώντας μία ή δύο πυρίμαχες σπάτουλες ή δυο ξυλάκια.
Αφήστε την ομελέτα στο τηγάνι και σκουπίστε το με τη χαρτοπετσέτα. Φροντίστε να σκουπίσετε κάτω από την ομελέτα. Αναμείξτε το μείγμα μία φορά με τα ξυλάκια και ρίξτε άλλο ένα τέταρτο του μείγματος στο τηγάνι, γέρνοντας το και πάλι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και σηκώνοντας την τυλιχτή ομελέτα ώστε να περάσει το μείγμα από κάτω.
Όταν γίνει το κάτω μέρος, αλλά το πάνω μέρος παραμένει μελάτο, τυλίξτε την ομελέτα μακριά σας, μαζεύοντας τη μελάτη στρώση. 
Επαναλάβετε άλλες δυο φορές με το υπόλοιπο μείγμα, για να δημιουργήσετε μια μεγάλη τυλιχτή ομελέτα.
Αυτό απαιτεί εξάσκηση. Η ιδέα είναι ότι πρέπει να δημιουργείτε στρώσεις αβγών. Η πρώτη ομελέτα θα αποτελέσει τον πυρήνα γύρω από τον οποίο θα δημιουργηθεί η δεύτερη στρώση μελάτου αβγού. Και ούτω καθεξής. Αυτό δημιουργεί ένα ευχάριστο κυκλικό σχέδιο μέσα στην ομελέτα, που αποκαλύπτεται μόλις κοπεί.
Μεταφέρετε σε μια πλάκα κοπής, κόψτε φέτες 2,5 εκ. και σερβίρετε.