• Σύνδεση

ΤΥΡΟΨΩΜΟ (ΤΣΙΠΑ)

Είναι ένα είδος αργεντίνικου τυρόψωμου, σε μικρές μπαλίτσες. Είναι ιδανικό για σούπες ή σάλτσες – πολύ καλύτερο από τα κλασικά ψωμάκια. Το αλεύρι ταπιόκας φτιάχνεται από ρίζα μανιόκας και μπορείτε να το βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή σε λατινοαμερικανικές ή ασιατικές αγορές. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, αντικαταστήστε το με κορν φλάουρ. Το τυρί φριουλάνο είναι ένα σκληρό, χρυσοκίτρινο καναδικό τυρί που πάει με αυτά τα ψωμάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοτσαρέλα.

Για 12 τσιπά

Υλικά
1 μεγάλο αβγό
2/3 της κούπας (160 mL) γάλα
170 γρ. τυρί φριουλάνο, τριμμένο (περίπου 1 κούπα/250 mL)
3 κουταλιές της σούπας  (45 mL) βούτυρο, λιωμένο
1 3/4 κούπες (435 mL) αλεύρι ταπιόκας
1 κούπα (250 mL) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού  (7.,5 mL) μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) αλάτι κοσέρ 

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αβγό, το γάλα, το τυρί και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι ταπιόκας, το απλό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με το αβγό και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια πρόχειρη ζύμη.

Αδειάστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνειας και ζυμώστε 2 λεπτά. Πλάστε κομμάτια μεγέθους μπάλας του γκολφ και βάλτε τα στο προετοιμασμένο ταψί. Πιέστε τα ελαφρώς.

Ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 12 λεπτά. Μεταφέρετε τα τσιπά σε συρμάτινη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.