• Σύνδεση

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΛΙΟ Ε ΟΛΙΟ

«Άλιο ε όλιο» σημαίνει σκόρδο και λάδι, αλλά σε αυτό το πιάτο το λάδι είναι συνήθως αρωματισμένο με νιφάδες τσίλι. Έχετε το λάδι έτοιμο, σε περίπτωση που λιγουρευτείτε ζυμαρικά μες στη νύχτα. Διατηρείται στο ψυγείο δυο με τρεις βδομάδες.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) αλάτι κοσέρ, για το βράσιμο των ζυμαρικών
450 γρ. ξερά ζυμαρικά
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) όλιο σάντο, συν παραπάνω για το σερβίρισμα
1 κούπα (250 mL) φρέσκα ή κατεψυγμένα γλυκομπίζελα
1/2 κούπα (125 mL) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν παραπάνω για το σερβίρισμα
1/2 κούπα (125 mL) φρεσκοκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Όλιο σάντο

Οδηγίες

Για τα ζυμαρικά, βράστε κρύο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε το αλάτι. Ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Σουρώστε σε ένα σουρωτήρι.
Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεστάνετε το όλιο σάντο σε ένα σκεύος αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα ζυμαρικά, όπως μια σοτέζα 30 εκ., σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα σουρωμένα ζυμαρικά. Προσθέστε τα γλυκομπίζελα και ζεστάνετε, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε την παρμεζάνα και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά, ραντίστε με όλιο σάντο και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό (αν θέλετε).